| aka_vivid - 2005.05.10 17:31 - odpowiedz | | Jak wyżej,, czy ktos sie orientuje jak i czy mozna je jeszcze odzyskac.. jaki programik i skad mozna sciagnac..
chodzi o katalog z fotkami..
z 4,5 dni temu zostaly usuniete i duzo nowego staffu zostalo sciagnietego -> mozliwe ze je jakos nadpisalam i sa juz nie do odzyskania....?
nie orientuje sie w tym.. nijak.
wdzięczna bym była i to ogromnie za pomoc,... |
|
| maketheworldhappy - 2005.05.10 17:46 - odpowiedz | | A jaki system operacyjny? Pod windowsy możesz spróbować użyć takich programów:
http://www.officerecovery.com/freeundelete/
http://www.recovermyfiles.com/
To jakieś przykładowe, bo jest tego różnych producentów naprawde sporo. |
|
| aka_vivid - 2005.05.10 21:11 - odpowiedz | | win xp...
ok../freeundelete/ znalazło , przywróciło, choc nie wiem czy to to, bo obraz jest niedostępny.. nie wyświetla żadnego z nich .. =/
i wrócilim do punktu wyjścia.. =)
jakis pomysl dlaczego tak sie dzieje ?? |
|
| yoozeq - 2005.05.11 10:51 - odpowiedz | | Nie instaluj i nie zapisuj niczego na tym dysku. na którym były te pliki. Jeśli masz FAT32 a nie NTFS to popytaj kogoś kto ma pakiet Norton Utilities albo Norton SystemWorks. Tam jest taki DOSowy program Unerase, odpala się to z wiersza poleceń i zazwyczaj w miarę skutecznie odzyskasz tym dane, pod warunkiem, że ich nie nadpisałaś of course. Powodzenia, w razie pytań mail albo gg do mnie - namiary na nlogu. |
|
| malyble - 2005.05.12 01:53 - odpowiedz | | Easy Recovery Data Recovery Pro -> to powinno dac rade
Chyba, ze wykonywalas juz jakies operacje na dysku, na ktorym znajdowaly sie ow zdjecia, ktore niefortunnie skasowalas.
Jesli nie robilas zadnych czynnosci typu kopiowanie nowych danych na dysk etc. to ten program sobie powinien poradzic.
A jesli nie pomoze to mail do mnie poprosze
Pozdrawiam :) |
|
| aka_vivid - 2005.05.13 16:29 - odpowiedz | | dzięki panowie =*
malyble ..a co jak fotki sie odzyskały..tylko sie nie wyświetlaja .. =/ podglad jest niedostepny.. ??
Reszta fotek wyswitla sie normalnie,tylko te moje nie.
=( |
|
|
| malyble - 2005.05.14 15:53 - odpowiedz | | szkoda, ze chcesz odzyskac fotografie (jpg\'i mniemam), bo niestety nie znam metody jak odzyskac utracone zdjecia.
Nie wiem tez czy istnieje taki soft. Ale raczej watpie czy jest takie cos wogle... |
|
| _vivid_ - 2005.05.17 10:55 - odpowiedz | | spoko...
ratuje mnie jeszcze komp siostry..moze tam sie je odzyska bo u mnie nie da juz rady..
tak czy siak... macie panowie u mnie po piwie =P
dzieki. |
|