| wally - 2002.01.31 22:43 - odpowiedz | | Jaki jest wasz stosunek do komercji? Co sadzicie o polskim hip hopie, ktory od komerchy sie odlacza? W ogole, co to jest komercja? |
|
| wally - 2002.01.31 22:51 - odpowiedz | | Moze napisze moja opinie.
Dla mnie komercja to dazenie do pieniedzy przez media i sztuke. Komercja to tworzenie z mysla o pieniadzach. Czy nie po to Molesta itp. nagdywaja plyty? Czy nie chcieliby sprzedawac setek tysiecy plyt, odbierac nagrod... Niesmowicie mnie to wk***** kiedy slysze, ze np. Tede nie jest komercyjny.
Jest tez druga strona. Zarabianie pieniedzy za wszelka cene. Hip hopowcy tak nie czynia. Ale jak rozumiec zarabianie pieniedzy za wszelka cene?? |
|
| warp - 2002.02.01 06:18 - odpowiedz | | ała.
temat ten mozna walkowac do bolu i w dodatku nie uda sie przy tym dojsc do zadnych konkretnych wnioskow.
dla mnie sprawa jest prosta:
robisz to co lubisz?
to swietnie.
dobrze sie przy tym bawisz?
to cudnie.
jestes z siebie zadowolony?
rewelacja.
zarabiasz przy okazji pieniadze?
no to juz lepiej byc nie moze.
przyjemne z pozytecznym jednym slowem.
grunt to sie dobrze bawic (i nie popadac w rutyne), a przypominam, ze z reguly za zabawe trzeba placic, a nie na odwrot. |
|
| air - 2002.02.01 13:26 - odpowiedz | | dla nie komercja to nic zlego, nie nawidze takich okreslen jak undergoundowe nagrania/kapele - przeciez kazdy kto nagrywa plyte i wydaje ja juz staje sie komercyjny, takie cos jak niekomercyjna muzyka dla mnie wogle nie istnieje... nie widze w komercji niczego... zlego?:) |
|
| warp - 2002.02.01 14:08 - odpowiedz | | "dziecka nie nakarmie przeciez wdychanym powietrzem", he? =) |
|
| szczepan - 2002.02.01 15:01 - odpowiedz | | nie komercja to cos takiego co Ci zmienia... powoduje ze na to co robisz patrzysz przez pryzmat forsy czyli ile na tym zarobisz a nie jak dobre to bedzie i jak Ci sie to podoba...
poprostu zamiast robic muzyke ktora Ci sie podoba ktora Ci pasuje zaczynasz robic jakies gowno ale za to ktore sie sprzeda... i choc nie bedziesz mial satysfakcji z pracy to bedziesz mial kase to jest komercja
muzyka nie komercyjan => muzyka powazna |
|
| zordak - 2002.02.01 15:57 - odpowiedz | | uuu.. ja tu widze znak wynikania (=>).. uuu.. uhu..ale ja postawilbym raczej wynikanie w druga strone.. muzyka nie komercyjna <= muzyka powazna. |
|
|
| felicja - 2002.02.01 22:37 - odpowiedz | | komercja (łc. commercium ‘handel’) ekon. działania handlowe prowadzone przede wszystkim dla zysku. Onet.Wiem.
...plum... |
|