| elio - 2003.05.26 12:01 - odpowiedz | | Kicha totalna. Wg mnie przereklamowany. Za dużo władowali w jeden film tego wszystkiego. Niektóre sceny fajne, ale całokształ ogólnie ssie. |
|
| nervous - 2003.05.26 21:44 - odpowiedz | | No jak dla mnie polaczenie romansidla z supermenem. Neo bawi sie w supermena i puka Trinity. Swietna akcja. |
|
| fzx - 2003.05.27 18:05 - odpowiedz | | hmmm.. jak dla mnie to za duzo tych walk.. fajne sa ale po jakims czasie sa nudne (np. walka z ochroniarzami Mel.. no tego \"Francuza\").. Jezeli chodzi o warstwe fabularna to fajnie ja jeszcze udziwnili.. ogolnie mi sie podobal calkiem.. chociaz superman i uratowanie Trinity to beton totalny |
|
| lancaster - 2003.06.01 19:04 - odpowiedz | | Walka z ochroniarzami byla OK. Ale walka z tym japoncem przed wyrocznia byla po prostu BEZSENSOWNA ;) |
|
| lordzik - 2003.06.02 14:05 - odpowiedz | | Jak to bezsensowna? :]
\"You do not truly know someone until you fight them.\" ;) |
|
| tylko_ja_i_nikt_wiecej - 2003.06.12 21:36 - odpowiedz | | pierwsza część była beznadziejna, oprócz tych kilku minut z niezlymi efektami specjalnymi i podobie jest z druga częścią, zamiast robić z tego film powinni dać takie 15 minutowe skróty z samymi efektami, dla mnie to by wystarczyło |
|
| lordzik - 2003.06.13 10:50 - odpowiedz | | Nie moge nie zaprotestowac :] Pierwsza czesc byla rewelacyjna, a druga zabilo koncentrowanie sie rezyserow na efektach specjalnych a nie na tresci/fabule... |
|
| tylko_ja_i_nikt_wiecej - 2003.06.18 21:09 - odpowiedz | | dla mnie fabuła jest lekko naciągana, jeżeli goście uwalniają się z matrixa i wydaje się im że już są w prawdziwym świecie, to jaką mają pewność że tak jest na prawdę, przecież to może być tylko kolejna rzeczywistość matrixa, jakaś fraktalna konstrukcja, a poza tym ten ich niby prawdziwy świat jest zniszczony i jakiś podziemny, przecież w matrixie z którego się uwalniajli istniały o wiele lepsze warunki do życia, może nie prawdziwe ale dla podłączonych do maszyny to i tak bez różnicy. bo stworzona iluzja świata w maszynie jest wręcz perfekcujna |
|
| tylko_ja_i_nikt_wiecej - 2003.06.18 21:13 - odpowiedz | | dla mnie fabuła jest lekko naciągana, jeżeli goście uwalniają się z matrixa i wydaje się im że już są w prawdziwym świecie, to jaką mają pewność że tak jest na prawdę, przecież to może być tylko kolejna rzeczywistość matrixa, jakaś fraktalna konstrukcja, a poza tym ten ich niby prawdziwy świat jest zniszczony i jakiś podziemny, przecież w matrixie z którego się uwalniajli istniały o wiele lepsze warunki do życia, może nie prawdziwe ale dla podłączonych do maszyny to i tak bez różnicy. bo stworzona iluzja świata w maszynie jest wręcz perfekcujna |
|
|
| tylko_ja_i_nikt_wiecej - 2003.06.21 14:16 - odpowiedz | | walka z matrixem to walka o wolność, oka, a wolność w ich przypadku to pełna kontrola nad maszynami, to też ostrzeżenie dla nas żebyśmy nie dali się zniewolić maszynom, a z inne strony czy matrixa można, wiem że to może nieodpowiednie prównanie, ale czy moża go przyrównać do boga, on choduje ludzi, utrzymuje ich, żywi, tworzy im rzeczywistość, choć z drugiej strony ich wykorzystuje bo potrzebuje ich do własnego istnienia to ludzie dają mu energię, ale ludzie mogą doskonale istnieć bez maszyn, ci buntownicy którzy wyrwali się spod jego władzy walczą z nim, w matrixie ludziom jest dobrze, ale na poza nim okazuje się że matrix tak napradę zniewala ludzi, choć ci w zamknieci w matrixie czują się wolni, a co do tych którzy są niby poza matrixem to też do końca nie wieadomo czy nie sią w jakimś innym matrixie :P ale gdzieś na początku tych komputerowych iluzji musi istnieć przecież twardy grunt, prawdziwy świat na którym muszą się się oprzeć wszystkie fałszywe iluzje, na koniec przyznam że nie jestem żadnym fanem matixa, żeby nie było że jestem :p |
|
| laughter - 2003.06.21 14:39 - odpowiedz | | A czy my ... nie jesteśmy w matrixie ? przecież właśnie tak jest - nasze życie to jeden wielki MATRIX ! |
|
|
| tylko_ja_i_nikt_wiecej - 2003.06.22 22:21 - odpowiedz | | kształt naszego świata zależy od tego z której strony się na niego patrzy, może być czymkolwiek chcemy, choć gdzieś tam pewnie głęboko jest ukryta prawda, ale z naszej pozycji i tak to nie ma znaczenia |
|
| laughter - 2003.06.23 00:34 - odpowiedz | | prawie byłem skłonny się zgodzić ... ale jednak nie: \"kształt naszego świata zależy od tego z której strony się na niego patrzy, może być czymkolwiek chcemy\" - jednak tak nie jest ... to mrzonka ... jesteśmy w matrix :-) |
|
|
| trinity - 2003.06.25 14:26 - odpowiedz | | matrix jest naszym wytworem, przez stulecia tak bardzo oddaliliśmy się od realnego świata, że spokojnie można powiedzieć, że żyjemy w całkowitej iluzji, rzeczy, które są dla nas istotne w ogóle nie istnieją, film, który jest nam wyświetlany stworzyliśmy sami... ta nasza \"wirtualność rzeczywista\" jest ogromnie klaustrofobiczna |
|
|
|
|