| mike - 2003.08.19 16:49 - odpowiedz | | No, właśnie.Niby jest te TV-Out ale jakoś mi nie chce działać.Mam GeForce4 MX440 z TV-Out.nie wiem, może robię coś nie tak.Miałem wcześniej Voodoo 3 3000 i TV-Out działało.Słyszałem że trzeba mieć program TVTool.Ponoć służy on do optymalizacji pracy chipsetu odpowiedzialnego za TV-Out na kartach nVidia.Mam go ale jak go odpalam to wyskakuje mi że nie wykrywa takiego chipsetu.Jeśli ktoś wie jak pozbyć się tego problemu to będę bardzo wdzięczny jeśli podzieli się ze mną tą informacją. |
|
|
|
| mike - 2003.08.22 14:04 - odpowiedz | | Mam TVToola 8.2 i wykrywa mi już ten chipset.Ale jak podłączam do telewizora to widać że obraz niby jest ale coś się wali tzn. tak jak by była zła częstotliwość odświerzania ustawiona czy coś.W dodatku nie mam w TVtool\'u udostępnionych opcji wyboru PAL,SECAM itp.
|
|
| masklin - 2003.08.22 23:38 - odpowiedz | | Mike, sprobuj zmienic we wlasciwosciach wyswiatlany format np. z Secam na Pal-B lub na Pal-G. Pokombinuj. Ja u siebie z kilkuletnim TV Panasonic\'em tez mialem problem przy filmie. Zamiast ruchomego obrazu mialem czarna plame, pozostale elementy pulpitu byly widoczne. Generalnie pokombinuj w ustawieniach karty a nie w oprogramowaniu. Tez mam GeForce\'a 4 MX440 i u mnie ruszylo :-) |
|
| lordzik - 2003.08.23 11:59 - odpowiedz | | we wlasciwosciach ekranu dajesz panel GeForce\'a i tam w zakladce NView zmieniasz w klonowaniu ustawienia tak, zeby telewizor byl ustawiony jako ekran podstawowy.
W przeciwnym wypadku nie widac na telewizorze np. filmow (no - przynajmniej u mnie tak jest:) |
|
| mike - 2003.08.24 16:26 - odpowiedz | | Tylko że ja nie widzę nawet pulpitu na telewizorze.Nic nie widać.Nie ma czarnego obrazu ale jest on po prostu niestabilny i lata jak by była częstotliwość odświerzania nie ta.Będę próbował dalej.Dzięki wszystkim za pomoc. |
|