| scorpiona - 2003.12.21 17:28 - odpowiedz | | mam problem.Ostatnio dostaje na peczki maile ,amerykanskie przede wszystkim(reklamy viagry itp),skierowane nie na moj adres mailowy.Tylko poczatek adresu sie zgadza,z reguly scjanisz,scan,sc..cos tam.Nie da sie wypisac z ich listy mailingowej(a nigdy nie wpisuje sie na zadne listy,zeby nie miec dupiatych problemow)poniewaz jak sie okazuje dana strona nie istnieje.Ostatnio z jednym takim mailem przylazl trojan.Probowalam juz walczyc z wirtualna i oni mi blokuja IP tych ch...ale to nic nie daje,bo prawdopodobnie zmieniaja IP i wysylaja dalej.Moze kiedys ktos mial podobny problem i moze podzielic sie ratunkiem? |
| | maketheworldhappy - 2003.12.21 18:00 - odpowiedz | | No coz. Tez mialem taki problem. Nie mozna wszystkiego zablokowac. po pierwsze to nigdy nie korzystaj z opcji usuniecia z listy mailingowej, bo przez to tylko potwierdzaja, ze twoj adres naprawde dziala. A jedyny sposób na spam jest zainstalowanie jakieos programu antyspamowego. Albo uzywanie kuriera poczty/thunderbirda z mozilli, ktory po pewnym czasie daje bardzo duza skutecznosc w usuwaniu spamu.
Wiecej informacji mozesz zdobyc np na http://nospam-pl.net/ |
| | scorpiona - 2003.12.21 19:31 - odpowiedz | | dzieki:)co prawda nie wiele zrozumialam z tej strony,ale to tylko dlatego,ze ja sie bardzo malo znam na tych rzeczach.ale zawsze cos:)cos zrozumilam,cos pomoglo:) |
|
|