|
|
| elio - 2004.08.13 10:05 - odpowiedz | | Cii.. Właśnie pracuje nad nlogiem.. Komentarze właśnie uzupenia skrypt. Zamiast wykonywać po pareset tysięcy count(*) będzie liczba komentarzy w bazie. W ten sposób na pewno nlog przyspieszy.
W sumie nie wpadłem na to wcześniej :> Ale operacje na tablicach gdzie są setki tysięcy lini trochę trwają. Wszystkie ilości komentarzy powinny być widoczne siakoś tak jutro/pojutrze :>
Szacun
ps. Miałem to właśnie opisać.. Ale wyprzedzono mnie ;> |
|
| elio - 2004.08.13 10:39 - odpowiedz | | Jak zauważycie poprawę prędkości wieczorami to dajcie znać. |
|
|
| alivio - 2004.08.13 12:24 - odpowiedz | | no grats pomysl niczego sobie:)
i chwala Wam za to, ze nie cachujecie bazy jak blog.pl
a tak przy okazji... pod jaka zmienna/adresem jest liczba odwiedzin?
pzdr |
|
| jawor - 2004.08.13 15:40 - odpowiedz | | też kiedyś o to pytałem
z tego, co wiem to nie można we własnym skinie mieć zmiennych ilości odwiedzin, wpisów itd. bo nlog nie obsługuje php (czy jakoś tak, nie znam się na tym zbyt dobrze :-))
pozdrawiam |
|
| elio - 2004.08.13 15:42 - odpowiedz | | Za templaty się jeszcze nie brałem... Ale postaram się coś wykombinować w miare czasu i próby ucieczki od konieczności perlowania skryptów cisco/snmp/mysql/rrd :/
W każdym razie biore pod uwagę. |
|
| elio - 2004.08.13 15:46 - odpowiedz | | Do cachewoania pewnie dojdzie prędzej czy później.. Ale na pewno będzie to coś wydajnego i szybkiego.. O to się nie ma co martwić.
szacun |
|