| televator - 2005.11.08 18:19 - odpowiedz | | Pytanie brzmi: jaka jest różnica między pielęgnacją i w ogóle używaniem (podatność na rysy, rdzewienie, odbarwienia itede) ostrzy chromowanych i oksydowanych? Nie jestem sobie w stanie odpowiedzi ani wygóglać, ani uzyskać od nikogo w zasięgu. Zna się ktoś może na stali bojowej? ;)
Bo wiecie, wizualnie wygrywa dla mnie zawsze nóż oksydowany, z drugiej strony coś mi podpowiada, że chromowane trwalsze. I nie, delikatne scieranie się czarnej warstwy mi nie przeszkadza.
Z góry dzięki za odpowiedź, ciekawe czy ktoś będzie w stanie jej udzielić.
Pozdrawiam,
televator. |
|
| some - 2005.11.08 21:43 - odpowiedz | | w temacie nozy jak widac niemoc tworcza. impotencja i wogle.
btw. bierz oksydowane.
fajnie brzmi, co nie? |
|
| televator - 2005.11.08 22:44 - odpowiedz | | I fajnie wygląda, w dodatku to mój pierwotny wybór. Ale może ktoś się znajdzie jeszcze.. ;) |
|
|
| niewazneee - 2005.11.09 14:37 - odpowiedz | | Hmmm nie znam się ale stawiam na oksyda :p cokolwiek to znaczy :>:D |
|
| poka_poka - 2005.11.09 18:38 - odpowiedz | | polecałabym raczej jakies fora dotyczace ostrzy i noży, albo czyms co sie z tym wiąże. jakby co chetnie pomoge szukac jesli wyjasnisz o co chodzi |
|
| televator - 2005.11.09 19:05 - odpowiedz | | Spokojnie, tak zrobię w następnej kolejności (wiem gdzie), liczyłem po prostu na to, że uda mi się bez rejestrowania się w kolejnym miejscu (dla zadania jednego pytania). No cóż, nie udało się.
Chodzi o zawartość pierwszego akapitu w mojej wiadomości: różnica trwałości ostrzy oskydowanych i chromowanych. ;)
pzdr. |
|
| poka_poka - 2005.11.09 20:31 - odpowiedz | | Czytam posty na które odpisuje przynajmniej te gówne, chodziło mi bardziej czy to jako broń czy coś. Szukałam, strasznie mało informacji jest na ten tema ja napisałabym do sklepów internetowych, zawarla jakie maja byc zastosowania tego ostrza przy zaznaczeniu ze rozwazasz takie kupno u nich. Na pewno odpowiedzą. Ale wpadłam na cos co pobije wszystko http://www.sith.pl/bots_pl/bractwo/akademia_walki/pages/bron.htm szał chyba sobie kupie. Pomysłów wiecej nie mam :) |
|
| televator - 2005.11.09 20:42 - odpowiedz | | Ja wiem gdzie o to pytać, ale czuję się taki malutki, jak tylko się tam zbliżam. Nóż ma być użytkowy, więc nie będzie oszczędzany. Miecz świetlny? Chyba tylko Jedi mogą go nosić.. ;) |
|
| ogame - 2005.11.10 16:45 - odpowiedz | | ja mam oksydowana rame w swojej Hondzie CB550 i jakos sie nic nie sciera, a motocykl ma juz 23 lata :)
Chromy na wydechu i kolach sie juz krusza, ale w te zime zawioze to do galwanizacji - mam nadzieje, ze dobrze mi to zrobia, bo w moim zabytkowym Adlerze z 1935 roku chromy sie trzymaja swietnie.
|
|
| some - 2005.11.10 19:46 - odpowiedz | | ogame => tos mi chlopie zabil klina. Honde powiadasz. Mam do sprzedania szadoła po kapitalnym i Cometa (tez sadze ze zabytkowego) Oba w stanie ze ho ho.
Nadal nie Lapie o co z tymi nozami chodzi, serio :) |
|