| lucek - 2006.08.26 00:15 - odpowiedz | | Siema. Potrzebuję pomocy w sprawie tela Nokia 7650.
Mam 2 pytania:
1. Czy jest możliwo¶ć jakakolwiek rozbudowania jego pamięci?
ma tylko 3,6MB, czy jaki¶ tuning, albo zmiana softu może sprawić
żeby tel miał więcej pamięci?
2. Gdzie dorwać jaki¶ progr. odtwarzacz mp3, bo wiem, ze można
wgrać aplikację aby tel rozpoznawał normalnie format mp3 i używał
dzownków w tym formacie.
Thx. |
| | seeyoursmile - 2006.09.02 14:22 - odpowiedz | | Yo..
ad1) Nie ma takiej możliwo¶ci.. 3.6 MB max. Wymień na nokie 3650 (w tej samej cenie albo nawet tańsza, będziesz mógł włożyć kartę SD)
as2) www.aivanet.com zaloguj się na forum masz linki do softu.. dużo gier i aplikacji, oczywi¶cie nie wszystkie działaj± na 7650 (albo ograniczenie pamięci, albo obsługuj± tylko s60v2 i s60v3).
Ewentualnie polskie forum www.komforum.net (też jest dział dla symbiana).
|
| | andyman - 2006.09.04 00:00 - odpowiedz | | ad1.
rozbudowa raczej nie, ale jest mozliwosc \'upchania\' danych za pomoca pakerow, choc wtedy system wolniej pracuje (musi rozpakowac dane zeby dzialaly)
przy tej pomocy mozna zyskac dodatkowe 4-5mb, malo ale zawsze cos
ad2.
dorwac na necie, najlepiej do tego celu sluzy MP3Player.v1.20.full.SymbianOS6.18plus2, fajny i prosty mp3 player, jak nie znajdziesz, daj znac, wystawie gdzies ;)
pozdro ;) |
| | spresley - 2006.10.08 23:08 - odpowiedz | | Pracowalam w Nokii jako technik, ale sama przyznam sie, ze to sie zmienia z dnia na dzien. Istniejacej pamieci nie zwiakszysz natomiast mozesz ja sprytnie upakowac. Poza tym na sofcie ejst wiele zbytecznych rzeczy, ktore mozna wywalic. Polecam My Symbian - http://my-symbian.com/forum/
Tam dowiesz sie wszystkiego o telefonie i oprogramowaniu z pierwszej reki, wybrobowane. A na forum warto zapytac:) |
|
|