| chynaa - 2002.04.15 02:08 - odpowiedz | | Potrzebny mi program(ik, najlepiej) do tego, co w temacie. Musi:
- przycinać pliki (mpg, real player i inne)
- zmieniać wielkość pliku
Dodatkowym plusem będzie możliwość zmiany rozszerzenia, np. z mpg do avi.
Na gwałt potrzebne, to i czekam gwałtownie.
|
|
| warp - 2002.04.15 02:38 - odpowiedz | | sonic foundry vegas video?
przyjemny w obsludze i prosty jak, za przeproszeniem, pierdolenie.
tylko, ze troche duzy.
ale go lubie. |
|
|
| warp - 2002.04.15 04:42 - odpowiedz | | www.sonicfoundry.com - trial cos kolo 29mb |
|
| chynaa - 2002.04.15 05:34 - odpowiedz | | 29 mega? Yyyyyy. To chyba z "bajerami". A mnie chodzi o, wiesz, taki prosty jak... kółko ;> Dam Ci przykład. Splitter. Nie wiem, ile on waży, o, już wiem, 33 kilo dokładnie a robi "wszystko". Ograniczenie dla jednego pliku na serwerze mam do 2 mega, niu nie? Co robię? Tnę. Ale bynajmniej nie po to, żeby inni sobie potem mogli sklejać, bo, z przyczyn mi nie znanych nie da się. Nie chce tego ciągnąć. Taki był zamiar ale kupka, nie wyszło. No to po podzieleniu na kilka części pierwszą nazywam "blabla.MPG" na ten przykład i zawsze coś jest. A program wcale nie do tego przeznaczony. Chyna wpadła na pomysł, ot co.
A 29 mega... Jakby Ci to powiedzieć ;) Ale dziękuję! Jednak, jakbyś znał coś mniejszego wiesz, gdzie mnie znaleźć. Ty lub Ktokolwiek Inny.
Czekam gwałtownie. |
|
| warp - 2002.04.15 06:52 - odpowiedz | | ale widziszzzz... avi->mpg i mpg->avi... its not so easy...
poszukaj na google.com avi2mpg i mpg2avi - widzialem kiedys takie miniaturki do konwersji... jesli cie nie przeraza brak interfejsu graficznego... |
|
| chynaa - 2002.04.15 07:17 - odpowiedz | | Najbardziej zależy mi na możliwości przycinania pliku i zmieniania jego wielkości. Jak mam 40-megowego empega to marzę o tym, co by go zmniejszyć, na przykład, dwukrotnie. A potem przyciąć. I hulaj dusza. |
|
|
| chynaa - 2002.04.16 12:43 - odpowiedz | | Ja nie wiem. Ściągnęłam ten VD. Jednego pliku (mpg) nie chce otworzyć, nad innym też marudzi... Ja się chyba nie doczekam odpowiadającego mi programu. |
|
| lordzik - 2002.04.16 13:30 - odpowiedz | | jezeli chodzi o pliki mpg to nie potrzeba do podzielenia ich zadnego specjalnego programu - nie trzeba robic w mniejszych plikow zadnych naglowkow (jak to trzeba robic w np avi). Wiec do dzielenia mpgow wystarczy przykladowo programik o nazwie Hjsplit dostepny tu http://www.freebyte.com/download/hjsplit.zip
Wystarczy podzielic plik, i pozmieniac nazwy kolejnych plikow z 001, 002, 003 na mpg i juz. Mam nadzieje, ze nie namacilem za bardzo :)
A do avi najlepszy jest VirtualDub. |
|
| chynaa - 2002.04.16 14:24 - odpowiedz | | Dzięki... ale identyczną funkcję spełnia 33kb-owy Splitter. Ściągnęłam i widzę to samo. Rada dobra, program też, ale mam problem. Tak, jak i przy Splitterze, tak i w tym przypadku mogę obejrzeć tylko pierwszą część pliku. Po zmianie kolejnych na mpg prowizorycznie wygląda, jakby się dało otworzyć, ale kiedy to robię - pojawia się błąd odtwarzania i nie idzie. Jak sobie z tym poradzić? |
|
| malyble - 2002.04.17 01:01 - odpowiedz | | CinePlayer firmy Cinax
Trial na stronie producenta
crack na astalavista.box.sk
Przy przycinaniu mpeg'ow po prostu rulez!
installka wazy jakies 3 mega (o ile dobrze pamietam)
Pzdrw! :] |
|
| chynaa - 2002.04.17 13:43 - odpowiedz | | Zanim ściągnę kolejny program mam prośbę.
Mam tego Virtual Dub'a i nawet mi był skłonny AVI otworzyć.
Chciałabym:
- przyciąć od - do
- jeśli się da: zmniejszyć. Np. o 80%
I jakoś mi nie idzie. Kiedy utworzyłam ponad 1000 małych avi, z których żadnej nie chciał otworzyć ręka mi opadła pod kolano.
How to do it?
Z góry dziękuję. |
|
| chynaa - 2002.04.17 13:56 - odpowiedz | | Ta. Udało mi się utworzyć część. Tylko, że z takiego AVI, które waży 8 mb zrobiłam kilkusekundowe, ważące... 52 mb. Do tego nic nie widać i głos się rwie. Błagam, pomocy. |
|
| lordzik - 2002.04.17 15:35 - odpowiedz | | W menu Video zmien z 'Full processing mode' na 'Direct Stream' (przy dzieleniu na mniejsze, nie trzeba rekompresowac). A jak chcesz zmniejszyc, to musisz wybrac wlasnie 'Full processing mode', wybrac jakis codec (najlepiej divx) i poustawiac w nim parametry... |
|
| chynaa - 2002.04.18 11:18 - odpowiedz | | lordzikM/b>: Kolega przyszedł mi z pomocą tuż przed Tobą, niemniej oczywiście bardzo dziękuję, efekt(y) można zobaczyć na mojej stronie w dziale: "Dźwięki". Aż sama się zdziwiłam. Chi. Chi.
malyble: Czy chodzi Ci może o ten program? Spójrz, proszę, jeśli łaska, na chip.pl znalazłam, to jest to? Trochę waży... A co Ty na ten program, znasz li go? Śjakiś AllPlayer. Bo sprawa jest taka, że AVIków to ja mam kilka, a MPG'ów... Khyyyyyyyyy khyyyyyy. Spo... sporo? |
|
| chynaa - 2002.04.18 11:20 - odpowiedz | | lordzik: Kolega przyszedł mi z pomocą tuż przed Tobą, niemniej oczywiście bardzo dziękuję, efekt(y) można zobaczyć na mojej stronie w dziale: "Dźwięki". Aż sama się zdziwiłam. Chi. Chi.
malyble: Czy chodzi Ci może o ten program? Spójrz, proszę, jeśli łaska, na chip.pl znalazłam, to jest to? Trochę waży... A co Ty na ten program, znasz li go? Śjakiś AllPlayer. Bo sprawa jest taka, że AVIków to ja mam kilka, a MPG'ów... Khyyyyyyyyy khyyyyyy. Spo... sporo?
Ech, jeden błąd i... |
|
| lordzik - 2002.04.18 12:16 - odpowiedz | | Anytime :)
btw - nie działa Twoja stronka, czy to tylko u mnie jest coś nie tak? |
|
| chynaa - 2002.04.18 13:38 - odpowiedz | | lordzik: Działa, działa. Może się powoli ładować pomimo, że nie powinna, ale ech. Cierpliwości. Staram się jak mogę, a i tak czasami sunie jak...
Słuchaj, wpadłam na pomysł. Skoro mam tyle plików MPG, a Virtual Dub pracuje na AVIkach, to potrzebuję po prostu programu do zmiany MPG w AVI.
Znasz li taki?
Ktoś zna?
Czekam z utęsknieniem. |
|
|
| chynaa - 2002.04.19 11:47 - odpowiedz | | Ano otwiera... Właśnie dziś się przekonałam - ku swemu zdziwieniu. =) |
|