| inaczej - 2003.11.16 23:45 - odpowiedz | | Doskonale czerwony Kapturek idąc lasem spotyka wilka. W koszyczku
Kapturek ma n+1 protonów i n neutronów. Zderzają się doskonale
sprężyście i zbliżają do domku babci po quasi sinusoidzie z pulsacją
kątową W. Jeżeli domek babci jest bombardowany bozonami z dwururki
gajowego, uzasadnić, dlaczego oczy babci powiększyły się k-krotnie.
UWAGA: w chwili k-tego wystrzału wilk zróżniczkował las po czasie.
Wilk jest nierozciągliwy i przesunięty w fazie o pi/2 względem gajowego.
Oblicz impedancje układu wilk - czerwony kapturek -dwururka |
|
| tralalala - 2003.11.16 23:54 - odpowiedz | | hm....mylse ze impedancja bedzie liczba urojana k-krotnie wieksza niz oczy babci |
|
| chynaa - 2003.11.17 00:15 - odpowiedz | | Mam nieścisły nieściśnięty umysł i dla mnie to bomba. =D. |
|
| easy - 2003.11.17 01:02 - odpowiedz | | Uzyskane rozwiązanie wyrażające funkcje aproksymującą w przestrzeni wielowymiarowej może być zinterpretowane w postaci struktury dwuwartswowej.Pulsacja kątowa W podobnie jak w przypadku funkcji sigmoidalnych, reprezentuje polaryzacje, wprowadzającą składnik stały przesunięcia funkcji. :) Do wykonania zadania brakuje danych: masy wilka i wzrostu gajowego :) |
|
| easy - 2003.11.17 01:03 - odpowiedz | | I marki flinty rzecz jasna! Prędkości początkowej, kalibru i rodzaju amuniji... |
|
| ndw - 2003.11.17 21:29 - odpowiedz | | chyna Babo, ja sie zgadzam z Toba |
|
| chynaa - 2003.11.22 19:18 - odpowiedz | | ndw Babo, ogólnie to rozumiem że tak lub nie. |
|
| tralalala - 2003.11.18 00:03 - odpowiedz | | Cóz trzeba jeszcze zalozyc czy kula wykona ruch falowy i czy odbije sie od wnetrza babci!!! I czy Siersc wilka jest na tyle amortyzujace ze fale elektromagnetyczne powstale przy wyrzucie kuli z flinty zostana stlumione przez jego owlosienie!! |
|
| chynaa - 2003.11.22 19:19 - odpowiedz | | easy, Marki Eweliny Flinty znaczy?
Tak jak z Marią Janem Rokita?
;D. |
|
| easy - 2003.11.23 02:01 - odpowiedz | | Chyno Szanowna... Po dodaniu do zadania Flinty co się Ewelina zowie funkcja ta staje się funkcją wielomodalną o wielu minimach lokalnych. Szukamy takiego rozwiązania aby uniknąc pułapki minimum lokalnego. O stopniu adaptacji z sąsiedztwa zwyciężcy decyduje tu nie tylko odległość euklidesowa elementu i-tego od zwyciężcy ale również promień sąsiedztwa λ. Nie wiem, musiałbym tutaj przypomnieć sobie funkcje gaussowskie ... ewentualnie algorytmy atochastycznej relaksacji :)
Wybaczcie już późno... |
|
| chynaa - 2003.11.23 10:08 - odpowiedz | | Take it easy.
Bo ja czuję, jak mnie mózg, no, że coś się w nim robi. |
|
| note - 2003.11.22 20:31 - odpowiedz | | No tak, wszystko się będzie zgadzać o ile weźmie się jeszcze pod uwagę prętkość obrotu kuli ziemskiej. No i oczywiście wszystkie wynikłe w danej chwili zaburzenia atmosferyczne:) |
|
|
| mona - 2003.11.24 00:58 - odpowiedz | | i tak z prostej i praktycznej bajki mozna zrobic...nie powiem co... |
|
| laughter - 2003.11.24 01:23 - odpowiedz | | a ja wiem jakie jest rozwiązanie :)))) ... tylko na mnie nie krzyczcie - może się mylę - jestem przecież tylko ... humanistą :) ... rozwiązanie: to była rozmowa pensjonariuszy słynnego \"hotelu\" w Tworkach pod Warszawą :))) |
|