| zbirkos - 2004.07.10 14:45 - odpowiedz | | Z racji tego, ze Elio ma nowa maszynke no i trzeba zaczac myslec juz ostro nad przerobka nloga wiec jaki czas temu powstal konspekt prac, czyli taka "to do list", ktora jest dostepna pod adresem:
http://nlog.org/v05/
Czekam na jakies uwagi, nowe porpozycje i w ogole zachcianki jesli chodzi o nowa wersje.
Projekty layoutu przedstawie w sierpniu. |
|
| yoozeq - 2004.07.10 17:08 - odpowiedz | | Proponuję tematy notek. Każda notka prócz daty, godziny, linka, komentarzy, ma swój temat |
|
| glub - 2004.07.13 12:39 - odpowiedz | | yoozeq- wlasnie nie- spadaj z tematyem notki- jak tak chcesz to idz na blog.pl |
|
| plusiq - 2004.07.10 22:07 - odpowiedz | | ciekawe ciekawe:)
ja czekam i zerkam w Nlog v.05:) swietna sprawa
i genialny kawalek roboty:)
pozdrawiam
|
|
| v - 2004.07.12 12:57 - odpowiedz | | A może dorobić wewnetrzny system nloga, który umożliwiłby wysyłanie PrivateMessage między użytkownikami?
Po zalogowaniu użytkownik otrzymywałby taki msg (w postaci popup lub informacji, że ma msg w skrzynce PM). |
|
| maketheworldhappy - 2004.07.12 13:47 - odpowiedz | | oo dobry pomysl i proponuje jeszcze nlogi w rss, to chyba nie bedzie trudne do wykonania :) |
|
| pola - 2004.07.13 08:47 - odpowiedz | | Ad.9. Powiadamienie na gg
Ja do tego punktu... bo np. niektorzy korzystaja z innych komunikatorow? I co wtedy? :]
|
|
|
| adrenaline - 2004.07.13 16:02 - odpowiedz | | NI CHU CHU!
zadnych tematow notek!!!!!
obstawalabym raczej przy tym zeby notki dodawane tego samego dnia byly pod jedna data tylko godizna zeby byla widoczna dodania kolejnych zdan
NO I TEN MOJ ODWIECZNY LIMIT NOTEK WIDOCZNYCH NA nlogu!
o ktory sie dopominam jak zyje tutaj !;p |
|
| adrenaline - 2004.07.13 16:04 - odpowiedz | | i tylko nie ksiega gosci
aaaaaaaaaaaaaaaaa nie po to sie wynioslam z blog.pl
;p |
|
| pi - 2004.07.14 00:02 - odpowiedz | | jestem za wszystkim oprocz ksiegi gosci. nlog ma taka specyficzna atmosfere, ze ksiegi gosci na prawde tu nie pasuja.
a co do tytulow to moze takie cos zeby owca byla syta i wilk caly: w opcjach do wyboru \'uzywaj tytulow\' lub \'nie uzywaj tytulow\'. to chyba nie problem. |
|
|
| maketheworldhappy - 2004.07.14 00:28 - odpowiedz | | ups, nie zdazylem napisac. a co wam przeszkadza ta ksiega gosci? kazdy sobie sam wybiera co ma na swoim nlogu. i w ogole blog/nlog/2log co za roznica. |
|
| zbirkos - 2004.07.14 02:07 - odpowiedz | | chyba znaczna, ale to nie temat na ten watek. |
|
| elio - 2004.07.14 17:08 - odpowiedz | | Sytuacja następująca:
1. Tematy - Będą bądź nie będą.. zaleznie od skina i opcji..
2. Messengera wewnętrznego ostatnio chciałem pisać ale czas mnie zjadł.
3. Inne komunikatory jak najbardziej wchodzą w gre ( mam już gotowe implemetacje do: jabber, gg, tlen, icq, irc ( więcej nie trzeba, jak ktoś chce coś dodać to pisać )
4. Księga gościów - patrz punkt 1.
5. Rozdział notek myśle zrobie do wyboru: dzienny ( klendarz ), miesieczny ( kalendarz :P )
6. Of course postaramy się o ewentualny export/import nlog<- 2log,blog, ale nic nie mogę zagwarantować.. Wiecie jak to jest w państwie z zamkniętymi standardami które troszczy się o płatnych klientów... |
|
| partykularny - 2004.07.18 12:24 - odpowiedz | | njusfidy (najlepiej rss1.0, 2.0 lub ATOM).
zamiana & na & w odnośnikach generowanych przez serwis.
ustawienie ilości wyświetlanych na raz wpisów.
może jeszcze dodawanie notek z jabbera, czy tam gg. ;) |
|
| partykularny - 2004.07.18 12:26 - odpowiedz | | heh, oczywiście chodzi mi o zmianę amperstanda na odpowiednią encję. trochę się to wyżej zamazało. :> |
|
|
| elio - 2004.07.20 21:50 - odpowiedz | | Myśle że się da zrobic.. co do jabbera to zamierzam siakieś takie małe coś zorganizować u siebie.. Ale wiecie. Plany plany i czasu mało.. Ale wzięte pod uwage :) |
|
| petero - 2004.07.20 20:54 - odpowiedz | | mi sie jedna rzecz przypomniala, chodzi o archiwum danego nloga. teraz np. gdy chcemy wyswietlic wszystkie wpisy, trwa to bardzo dlugo, w niektorych przypadkach konczy sie bledem, ze nie potrafi znalezc serwera. Tak wiec moze jakies konkretne archiwum, z danego miesiaca czy cos.
no i jak tutaj kolezanka adrenaline wspomina, przydalby sie limit wyswietlania notek.
to chyba tyle.
pzdr |
|
| elio - 2004.07.20 21:51 - odpowiedz | | Co do historii to już mówiłem co i jak.. Limit notek też całkiem byłby ql.
Wiem że aktualnie tak to wygląda.. Ale nie był to servis przygotowywany na taaaakie długie logi.. |
|
| zwyczajny - 2004.07.29 08:24 - odpowiedz | | propopnowal bym jeszcze zrobic mozliwosc modyfikowania limitu notek. byla by to bardzo przydatna funkcja. |
|
|