| ide_przeskakujac_pagorki - 2005.10.20 18:46 - odpowiedz | | Nie opłaca się kichać i tak Ci nikt nie powie - na zdrowie.
niestety mama mowila mi zawsze jak ktos kichnie mam mu powiedziec, ze zycze mu zdrowia, to swiadczy o tobie (czyt. mnie) o stosunku jaki masz (znowu ja mam) do ludzi i sprawia zawsze przyjemnosc. Wlasnie dzis obkichalem rozne miejsca rozne nieznane osoby i nic...
nie oplaca sie
tak myslimy o sobie, ze zapominamy o innych - truizm a jak!
a to tak niewiele kosztuje
-i rzeczywiscie mialbym pretekst i do usmiechu i do odezwania sie mowiac dziekuje
no i czemu ta moja mama tak klamala?? |
|
| televator - 2005.10.20 20:57 - odpowiedz | |
http://penny-arcade.com/view.php?date=2005-01-28&res=l
* |
|
| niewazneee - 2005.10.21 09:10 - odpowiedz | | To zależy od ludzi ;)
Są tacy, którzy powiedzą \'na zdrowie\' i podzielą się uśmiechem ;)
Twoja mama nie kłamła, tylko miała na myśli miłych, kulturalnych ludzi, którzy jest niewielu.
|
|
| kjuik - 2005.10.21 10:16 - odpowiedz | | Na zdrowie!:)
Tak na raz przyszly:) ja tez lubie slyszec ze ktos mi dobrze zyczy:) |
|
| kassia - 2005.10.23 17:02 - odpowiedz | | no wlansie jak to ktos powiedzial trafiales na ludzi niekulturalnych chyba... ale tak a propo kiedys na lekcji polskiego qmpela siedzaca obok mnie kichnela to wszyscy jej ladnie i grzecznie powiedzieli \"na zdrowie\" a nasza polonistka naskoczyla na nas ze nie mozna mowic \"na zdrowie\" bo to kichniecie moze byc oznaka choroby a nieladnie jest mowic o dobrym zdrowiu przy osobie chorej..., czy jakos tak;p w kazdym badz razie nikt pozniej nie odwazyl sie powiedziec \"na zdrowie\" gdy onas byla w poblizu bo zawsze kogos opierniczala za to.. wiec moze i Ty trafiles na tego pokroju ludzi ktorzy zle to interpretowali?:> |
|
| some - 2005.10.24 14:23 - odpowiedz | | Eee tam... co kraj to obyczaj.
Konkretnie w naszym kraju obyczajem jest, a właściwie się stał - brak kultury - rozumiany w sensie że żadnej.
|
|
| ogame - 2005.10.24 18:30 - odpowiedz | | kultury to można u nas ze świecą szukać.
|
|
| _dalia_ - 2005.10.25 16:42 - odpowiedz | | U mnie w szkole na lekcji jak ktos kiedys kichnal i odpowiedzielismy wszyscy \"na zdrowie\" to babka powiedziala ze nie powinno sie mowic \"na zdrowie\" osobie ktora kichnela tylko ta osoba powinna powiedziec \"przepraszam\" :P :D bo \"przeszkadza w zajęciach\"... :| |
|