| beznazwy - 2006.03.26 12:46 - odpowiedz | | hej, w zasadzie chce Was wykorzystać jako "głos sumienia" polskiej młodzieży;) uważacie że młodzi ludzie interesują się polityką? z góry dziękuję za wszelakie wpisy /potrzebuję ich do pracy z socjologii polityki/
pozdrawiam |
|
|
| m_jak_masakra - 2006.03.26 16:17 - odpowiedz | | Ja się interesuję polityką. Już od jakiegoś czasu, a wszytsko się pomnożyło razy 8, bo zdaję wos na maturze. Oglądam wszytskie możliwe programy lisa, szkło, sekielskiego i morozowskiego no i tvn 24 nonstoper. A najbardziej lubię obrady sejmu :-) |
|
|
| nashinson - 2006.03.26 21:30 - odpowiedz | | System już upadł w mojej świadomości.Możesz dopisać do statystyk jednego anarchiste ;P Peace ;) |
|
|
| gabiuszka - 2006.03.27 12:37 - odpowiedz | | ja się interesuję :) nie tak fanatycznie, ale to wg mnie ciekawy temat i warto sledzić co się dzieje w polityce :) |
|
| gabiuszka - 2006.03.27 12:38 - odpowiedz | | ja się interesuję :) nie tak fanatycznie, ale to wg mnie ciekawy temat i warto sledzić co się dzieje w polityce :) |
|
| kjuik - 2006.03.27 15:10 - odpowiedz | | Pan i Pani Kjuik, wraz ze swoimi wspolokatorami sztuk dwa sie interesuja:) Nawet czasem obrady sejmu dla przyjemnosci ogladaja:)) |
|
| televator - 2006.03.27 18:17 - odpowiedz | | oczywiście! studenci socjo, polito i innych nadętych kierunków. reszta raczej słabo, przynajmniej u mnie (uczelnia techniczna, kierunek informatyczny): osób ,,wiedzących co się dzieje\'\' około tuzina, w tym politycznie zaangażowanych (w młodzieżówkę zdaje się PO) chyba czterech. na dziewięćdziesiąt. do yer math. ;> |
|
| lee_2 - 2006.03.27 20:39 - odpowiedz | | A co to znaczy interesują?
Że niby co? Że rozumieją coś z tego co w telewizorze i we Wproście i w Wyborczej i w MTV?
A wiecie jak się nazywa wasz burmistrz?
Jakie ma wykształcenie i program gospodarczy?
Znacie osobiście jakiegoś swojego radnego?
Wiecie jaka uchwała przeszła na ostatniej sesji waszej rady miejskiej lub gminnej? I kto na niej korzysta i dlaczego?
Co to właściwie jest interesować się polityką?
Wiedzieć kto to Lepper, Frasyniuk, Tusk i Kaczyński?
A po co?
|
|
|
| artnet - 2006.03.27 21:22 - odpowiedz | | Ja bym się interesował polityką, gdyby to była w ogóle jakaś normalna polityka. Jednak w polskim Sejmie ciągle się kłócą i panuje totalny chaos, a demokracja po prostu nie istnieje...
|
|
| mrumru - 2006.03.28 10:08 - odpowiedz | | Do tych ktorzy \"nie chca sie denerwowac polityka\" - moze warto sie nia zainteresowac, zeby odkryc ta prawde, ze az tak bardzo zle w naszej Polandii sie nie dzieje. Bo niby skad mozecie wiedziec jak jest, skoro sie nie interesujecie, co? A moze to tylko durne przeswiadczenie, ktore od zawsze istnieje w naszym spoleczenstwie i przekazywane jest z pokolenia na pokolenie, bo czasem takie wlasnie odnosze wrazenie. A moze jest z Wami cos nie tak, bopotraficie sluchac tylko o przekretach i aferach, a wiesci o innych wydarzeniach jakims dziwnym rzelatuja Wam kolo nosa. Ciesza was takie rozowoskarpetkowe, co? Takie moje spostrzezenie jak bylam w liceum, na historii czy wosie, wszyscy byli dziwnie uradowani, slyszac o wadach naszych politykow i ich blednych wyborach, tudziez przekretach, bo \"to normane w naszym kraju\".
I zaczyna mnie to wkurzac, bo duzo osob, w tym wielu moich znajomych, potrafi jedynie narzekac i marudzic jak to zle im jest i nie dobrze, jak to jeszcze dziesiec lat temu mozna bylo kraine polanska zwiedzic jak dluga i szeroka za marne grosze w dodatku, a jak przyjdzie co do czego, wybory jakies, to zeby biernym przypadkiem nie pozostac w oczach innych, to na niedobitki komunizmu glos oddaja \"bo wydaje mi sie, ze to konkretny czlowiek i wyksztalcony, bo trzy jezyki zna\" (po wysluchaniu jednego wywiadu z pewnym panem tydzien przed wyborami).
Troche wkladu jakiegos w zycie polityczne, co? od czasu do czasu nie zaszkodzi, a moze nawet niektorym oczy otworzy. Albo usta zamknie. Bo nie lubie madralinskich, ktorzy sie nie interesuja, ale wiedza najwiecej. A jesli nie polityka cxalego kraju, to moze chociaz regionu, hu? A zobaczcie, co ciekawego dzieje sie w Waszych miastach, moze sa sprawy o ktorych nie wiecie. Humor sie Wam moze troche poprawi. :) |
|
| mrumru - 2006.03.28 10:10 - odpowiedz | | \"jakims dziwnym trafem przelatuja\" mialo byc :) |
|
|
|
| kolejny_glupi - 2006.03.31 22:37 - odpowiedz | | zaprawdę! interesujcie sie polityką dzieci, po stokroć to lepsze niż tzw. \"miłość\" |
|
| marzyciel - 2006.04.01 01:43 - odpowiedz | | nie wiem, czy to lepsze i czy az po stokroc, ty za to wez sie w garsc, nie pierwszys, nie ostatnis ;) |
|