| biggus_dickus - 2004.07.07 13:35 - odpowiedz | | Od kilkunastu dni drga mi powieka. Ktos wie od czego to moze byc i jak sie tego pozbyc? Zaiste drazniaca to przypadlosc. |
| | szukajac_siebie - 2004.07.07 14:18 - odpowiedz | | Słyszałem kiedyś że to awitaminoza, ale nie pamiętam jakiej witaminy to jest brak.
|
| | adrenaline - 2004.07.07 15:20 - odpowiedz | | brak magnezu przede wszystkim
to raz, a dwa u mnie kolezanka w pracy ma z tym problem ,ostatnio byla u lekarza, powiedzial ze to nie do opanowania jest, tylko ona takie ma, ze jej sie oko samo zamyka HAHAHAHAH :), no, ale magnez pomaga, PODOBNO. |
| | | | biggus_dickus - 2004.07.07 17:13 - odpowiedz | | Dotychczas brak magnezu udzielal sie u mnie zadziorami na palcach ;) Za duzo coli najwyrazniej pije. A teraz poza odstawieniem coli, to gdzie sie moge tego magnezu najesc? |
| | dora2 - 2004.07.07 18:39 - odpowiedz | | Do artykułów spożywczych bogatych w magnez należą: kakao, czekolada, migdały, orzechy, soja, jęczmień, mąka pszenna razowa, kukurydza, ryż; pokarmy o umiarkowanej ilości magnezu: makrele, łososie, śledzie, makaron, mąka pszenna, banany, rodzynki, suszone śliwki, suszone brzoskwinie, groch, selery, ziemniaki w skórce; względnie ubogie w magnez: cielęcina, wołowina, halibut, jabłka, gruszki, winogrona, wiśnie, melony, śliwki, pomarańcze, brzoskwinie, brokuły gotowane, kapusta, grzyby, cebula, rzodkiewka, sałata, pomidory, ogórki, jaja, mleko, śmietana, masło.
;) |
| | biggus_dickus - 2004.07.07 19:50 - odpowiedz | | Dzieki wielkie :) Czyli trzeba zaczac sie zywic czesciej niz raz dziennie. |
| | zbirkos - 2004.07.07 20:14 - odpowiedz | | Tez to mialem, idz do apteki kup ASMAG, z witamina B jako special edition :) Lykaj pare dziennie to przejdzie.
Poza tym drgajaca powieka jest strasznie irytujaca na dluzsza mete. |
| | | elio - 2004.07.08 06:57 - odpowiedz | | A ja wiem od czego... W sumie większość z nas myśle to przechodziła :) Id za dużej ilości alkoholu :> |
| | biggus_dickus - 2004.07.08 13:25 - odpowiedz | | Ale ja ostatnio nie pije. No moze okazyjnie w duzych ilosciach, ale od jakiegos czasu jestem abstynentem :P |
| |
|