| katiuszka - 2004.09.09 17:45 - odpowiedz | | Jak postrzegacie kicz?
Mam na mysli przede wszystkim styl ubierania sie. Ludzie maja rozne gusta i sie nimi kieruja. Lecz co wy uwazacie za calkowity chłam, kicz, itepe?
|
|
| adrenaline - 2004.09.09 17:52 - odpowiedz | | kicz to kicz, dla kazdego co innego, dla mojego faceta kiczem jest serial \"na wspolnej\", coz poradzisz jak ja kocham ten serial? :) |
|
| marzyciel - 2004.09.09 18:19 - odpowiedz | | moze to jest jak z poczuciem humoru, pewien rodzaj ironii? :) dystansu do siebie i satyry na taka mode, heh ale to by byla juz ideologia :) |
|
| listakontaktow - 2004.09.09 22:59 - odpowiedz | | pojecie kiczu sie zmienia. np. ciuchy, ktore byly niesamowicie modne na poczatku lat 90, dzis sa smieszne i wlasnie kiczowate |
|
| dora2 - 2004.09.09 23:16 - odpowiedz | | ale seledyny, turkusy, zółcie, wsciekłe roze (jak dla mnie to zawsze kiczowate) oraz inne wzory a la lata 80\'te byly szalenczo modne tego sezonu. ani sie nie obejrzymy, a modna bedzie grzywa na poppersa, spodnie od garnituru w polaczeniu z chinskimi pepegami a la Sonny Crocket. |
|
|
| glub - 2004.09.10 09:39 - odpowiedz | | z czym sie chcesz zgadzać bo raczej z tresci wypowiedzi nie bardzo można wywnioskować.
|
|
|
| glub - 2004.09.10 18:50 - odpowiedz | | widze. ale dalej nie wiadomo czyj? teze potwoerdzasz. a którą negujesz. że kiczem jest serial? czy raczej że nie jest? pisz wiecej szczegułów bo wypowiedzi ogólne sa zbyt ogolne. |
|
| szukajac_siebie - 2004.09.10 19:34 - odpowiedz | | A jak myślisz?
Że jestem fanem na wspólnej? Otóż nie widziałem gorzej zagranego serialu, no fakt że mało ichw ogóle widziałem.
Jednym słowem kicz. |
|
| terpentyna - 2004.09.10 23:47 - odpowiedz | | ciuch jak ciuch co kto lubi, fajnie mieć swój styl
a tak z punktu widzenia naukowego:
kicz to \"cóś\" czego się nie powinno przedstawiać ze względu na duże walory estetyczne, etyczne, romantyczne danego zjawiska, np. zachód słońca, czy całująca się zakochana para na plaży,
Dziś kicz powinien nam być obcy bo obecna epoka to postmodernizm co bardzo lubuje się w obrzydliwych rzeczach |
|
| ainyvetigre - 2004.09.12 01:46 - odpowiedz | | Kicz, to mentalnosc... Jesli ktos ma plastik w glowie, postepuje schematycznie i bez wyobrazni, nie jest w stanie wyzwalac sie ze swoich wlasnych ograniczen i przyzwyczajen, to na ogol ulega pozornemu urokowi kiczu. Kicz udaje sztuke dla ludzi, ktorzy udaja, ze sa wrazliwi ;-) |
|
| inside_outside - 2004.09.13 14:50 - odpowiedz | | Kiczem jest wystrój pałacu w Pszczynie, figurki z porcelany...
kiczem jest ubieranie zielonych kabaretek, pomaranczowej spodniczki i niebieskiej bluzeczki..
Kiczem tez można nazwać ubieranie się na czarno i mocny makijaż...
zależy od własnie gustu..
ale kiczem nad kiczami dla mnie wlasnie są figurki z porcelany |
|
| devoid - 2004.09.14 10:40 - odpowiedz | | Kicz to dobór kolorów które się popularnie mówiąc \'gryzą\' ale często można właśnie kicz skomponować celowo, bo nie wszystko powinno być składne, ładne i odpowiednie. Oby tylko wybór był świadomy. A kicz mi się kojarzy z plastikowymi ramkami na zdjęcia. |
|
|
| 404 - 2004.09.27 16:19 - odpowiedz | | kiczem sa lanszafty na ulicy stawowej w katowicach
kiczem jest to zo robione jest z zamiarem zarobienia kasy
kiczem sa chodzace zywe i naspidowane lalki barbi z na przyklad chorzowskiej piramidy... |
|