| karolajn - 2005.01.28 20:35 - odpowiedz | | brytyjscy psychologowie alarmują, że blogi mogą okazać się bardzo dużym zagrożeniem właśnie dla najmłodszych. Czemu?
1.Pamiętnik w sieci dostępny jest dla każdego. Na sieciowe blogi szczególnie polują pedofile.
2.w blogu mamy zazwyczaj w widocznym miejscu podany kontakt (np. numer Gadu Gadu). Uzbrojony w taką wiedzę pedofil może zaczepić swoją ofiarę na czacie.z lektury bloga wie już jak jego rozmówca ma na imię, czym się interesuje, co go cieszy, a co boli.
cos takiego...... |
|
| lee - 2005.01.28 21:02 - odpowiedz | | Chyba dla pedofili szkodliwe? Przecież wiadomo, że to policja takie blogi zakłada specjalnie jako zasadzki na nich :D))))))))))) |
|
| karolajn - 2005.01.28 22:04 - odpowiedz | | a co TY wiesz o wymiarze sprawiedliwosci???? :))))) |
|
| cariewna - 2005.01.28 23:09 - odpowiedz | | Niby gdzie na nlog.org jest podany numer gg? Czy jakiekolwiek prywatne informacje? (wiem, że w bazie, ale to nieogólnie dostępne, czyli ogólnie niedostępne)
Jak ktoś udostępnia to musi się liczyć (z czymkolwiek, co się zdarzyć prawdpodobne). To tak jakby obwiniać autobus za to, że jak wsiadasz do niego z kartką \"Mam na imię Krzyś\", że ludzie wiedzą że masz na imię Krzyś.
Yh. Bzdurne przerażenie, karolajn. W dodatku czasem przeglądam nlogi tu zebrane i nie widziałam chyba ani jednego pisanego przez dziecko albo policję, więc strasznie na wyrost to. (Nie mówię o blogu konkurencji, ale to możesz oburzający list -petycję do nich wystosować)
To mówiłam ja, jarzombek. |
|
| katiuszka - 2005.01.28 23:22 - odpowiedz | | sadze, ze nawet gdybys weszla na loga pisanego przez kogos tam z policji, to raczej bys o tym nie wiedziala. Bo raczej nie afiszuja sie z tym i nie pisza czegos w stylu \" A dzisiaj na komendzie zlecili nam wyszukiwanie pedofilow przez internet, wiec zalozylem/am tego loga \". |
|
| szukajac_siebie - 2005.01.29 13:52 - odpowiedz | | sądze, ze nawet bym sie nie wczytywał czy to policja jak blog b\"pachnie\" 12 lartami na karku ;)
A z tymi danymi jest jak mówi cariewna.
A chcesz udostepnić to udostępniasz, a dzieci od czegoś mają rodziców jak same myśleć nie potrafią. |
|
| karolajn - 2005.01.29 15:14 - odpowiedz | | do cariewnej-1.nie wiem po czym wnioskujesz przerazenie.a zreszta w moim przypadku to by nie była pedofilia :P
2.nie jestem obuzona.
3.czep sie słupa a nie mnie,bo po to jest forum zeby pisac co sie chce :P
|
|
| cariewna - 2005.01.29 18:19 - odpowiedz | | do karolajnej - niczego sie nie czepie, a slupow to juz tym bardziej, bo oblodzone i czepianie sie nic nie daje, tylko w dlonie zimno.
Jak juz sama do tego doszlas - forum pozwala na dowolnosc wypowiedzi i dowolnosc odpowiedzi na wypowiedzi, zatem skorzystalam z mego ludzkiego, forumowego prawa.
Nie widze w czymkolwiek problemu. I ciesze sie ze nie jestes oburzona, bo to bardzo niepozytywny stan jest.
|
|
|
|
|
| djamancja - 2005.01.31 09:52 - odpowiedz | | A, to bardzo dziwne. Ja mam 12 lat i od 2 lat korzystam z Internetu i nigdy nie spotkałam żadnego pedofila. Nikt nigdy się mnie nie czepiał ani nic. Czyżby potwierdzenie reguły \"głupi ma zawsze szczęście\"?
Nawiasem, witam wszystkich bardzo serdecznie. |
|
| karolajn - 2005.01.31 09:56 - odpowiedz | | my Ciebie tez.a skad wiesz ze nie spotkałas?????przeciez w opisie na gg nie ma napisanego \"pedofil\" :P |
|
| terpentyna - 2005.02.01 10:23 - odpowiedz | | mister pedofil...czy ja wiem?...
u nas to chyba nie...ale na blogomanii jest tyle blogasków nastolatek, że któregoś dnia się załamałam...kiedyś bawiliśmy się misami, lalkami a onne(te 10-12latki) rysują lale w necie!!!
myślę sobie że tacy napleńcy inaczej działają, w końcu na gg jest opis ile kto ma lat... |
|