| justynek - 2006.04.18 20:16 - odpowiedz | | Zwracam sie z uprzejma prosba do wszystkich nlogowiczow, ktorzy kiedykolwiek byli w Poznaniu, aby odpowiedzieli na ponizsze pytania. Ci co nie byli, albo byli ale nie znaja odpowiedzi, moga strzelac ;-) W ten sposob bardzo pomozecie dwom uroczym studentkom historii sztuki :-)
1. Czy Trasa Solna zniszczyla miasto i Ostrow Tumski?
2. Czy zamek cesarski jest ladny?
3. Czy zabudowa srodrynkowa (Arsenal...) wymaga przebudowy?
Z gory dziekuje :-) |
|
| marzyciel - 2006.04.20 00:44 - odpowiedz | | 1. Bardzo mozliwe.
2. Zapewne uroczy.
3. Oczywiscie, powinni tam zbudowac pietrowy parking i postawic dwa centra handlowe, ewentualnie bloki z wielkiej plyty.
Swoja droga, wciaz licze, ze niedlugo odwiedze to piekne miasto, pozdrawiam ;) |
|
| lolaluu2 - 2006.04.20 12:31 - odpowiedz | | jako rodowita poznanianka zyjaca haslem \'cudze chwalicie swego nie znacie\' na pierwsze dwa pytania nie znam odpowiedzi a na trzecie to - tak koniecznie(jezeli chodzi o to biale brzydkie na samym srodku). heh... czyli przydalam sie pewnie niesamowicie ;)
i ktory to jest zamek cesarski?? ten zwykly zamek przy marcinie czy jak czy co??? :> |
|
|
| lolaluu2 - 2006.04.21 02:29 - odpowiedz | | aha. to w takim razie uwazam ze jest ladny. taki ciezki i ladny. czy juz sie bardziej przydalam?? :> |
|
| justynek - 2006.04.21 17:38 - odpowiedz | | O tak! Twoja pomoc jest nieoceniona i jestem gleboko wdzieczna :D Szkoda tylko, ze tak niewielu poznaniakow chce sie na cos przydac ;-) |
|
| diseased - 2006.04.22 14:34 - odpowiedz | | 1. nie mam pojecia.
2. faktycznie, muzeum i biblioteka na rynku szpeca jakby reszte. wyburza i... jak znam zycie postawia kosciol.
3. zamek ujdzie. szkoda ze go wyszorowali. moim zdaniem stracil urok. albo to ja tylko taki... nieestetyczny jestem. |
|
| wuchta_wiary - 2006.04.22 18:09 - odpowiedz | | ad 1. zielonego pojecia nie mam/y, ale chyba niekoniecznie
ad 2. jest ladny, nawet jak go odswiezyli tez ladny. bardzo i noca git oswietlony
ad 3. nie chcem, ale muszem. zdecydowanie wymaga. bo sie srednio aktualnie wkomponowywuje /czy cos/ |
|
| rudy_misiak - 2006.04.25 00:15 - odpowiedz | | witam nie jestem z Poznania, ale mieszkam tu już 4 lata, więc pozwolę sobie zabrać głos.
1.strzelam -tak (?)
2.jest ok
3.zdecydowanie
nie ma za co :) |
|
| made_in_thailand - 2006.04.25 15:41 - odpowiedz | | 1. eee... co? (strzelam że nie)
2. ujdzie, tylko zegar na wieży wiecznie nie działa poprawnie i te wisz±ce reklamy sponsorów oczyszczania nie przyprawiaj± mnie o orgazm.
3. oj tak!
:) |
|
| saganek - 2006.04.25 22:00 - odpowiedz | | 1. przykro mi ale niestety nie kojarze ktora to.
2. jest ladny, choć \"przybrudzony\" bardziej mi się podobał.
2. bezapelacyjnie, chociaz słyszałam jaki¶ rok temu, że to też zabytek i dlatego ma pozostać w niezmienionej formie. Mam nadzieję, że jednak odwidziało się tym urzędasom, bo arsenał strasznie szpeci rynek.
pozdr.! |
|